Tillsammans med Fotbollssverige hjälper vi barn och ungdomar i Afrika att skaffa sig
bättre förutsättningar för att kunna spela fotboll och förverkliga sina drömmar.
Antal insamlade par skor

torsdag 18 oktober 2018
1576
/1500

Football Hero – tillsammans gör vi skillnad
Football Hero är ett nytt projekt där vi tillsammans med Fotbollssverige skall hjälpa barn och ungdomar i Afrika att skaffa sig bättre förutsättningar för att kunna spela fotboll och förverkliga sina drömmar.

Genom att samla in fotbollsskor vill vi jämna ut oddsen för dem som växer upp i fattiga länder. Många av oss har ett par gamla fotbollsskor som ligger och skräpar på vinden eller i Fotbollsklubbens förråd, och de kan snabbt bli en viktig del i en afrikansk pojke eller flickas liv. Vi vill hjälpa till att skapa hopp, glädje och bättre förutsättningar.

Projektet är enkelt. Under våren 2013 kommer vi att besöka flertalet av Sveriges län och fotbollsklubbar för att samla in fotbollsskor som vi kan skänka till barn & ungdomar i utsatta områden i Afrika, för den bästa återvinningen vi kan tänka oss, – på fötterna tillhörande en ivrig ung fotbollsälskare.

Vi vill sluta samman hela Fotbollssverige och involvera klubbar i hela landet. Tillsammans gör vi skillnad. Tillsammans kan vi skapa bättre förutsättningar för andra medmänniskor. Målsättningen är hög.Vi kommer även att kontakta och utmana företag att medverka i kampen för bättre förutsättningar inom fotbollen för unga afrikaner. Kan vi tillsammans bidra med fotbollsskor och ekonomisk hjälp så medverkar vi till att skapa en bättre uppväxt, utbildning och utveckling för dessa barn och nationer.

Våra samarbetspartners
Vill du bli en partner - kontakta Tobias Ohlsson-Hansen.

Följ oss på Facebook
Följ oss på Twitter
  • Game ended Football Hero 0 and B K West 1,
  • Today’s match between Football Hero vs B K West at Serre Kunda east mini stadium at 5 pm,
  • The match ended draw One goal to both teams,

Rickard Fritjofsson
(+47) 94 86 95 78
rickard.fritjofsson@footballhero.seNär jag första gången kom och tänka på upplägget kring fotboll hero var det i samband med en tidningsartikel om en ung spelare från Afrika som precis anlänt till Sverige. Han var är en stor talang men det största minuset han har mot sina jämn gamla är att han aldrig lärt sig skjuta.

Vad berodde nu detta på tänkte jag och läste vidare. Svaret som jag läste längre ner i artikeln var i mina ögon väldigt orättvis och någonting som jag tänkte kring att här måste man kunna hjälpa till och jämna ut oddsen för alla barn och & ungdomar oavsett var du bor i världen. Spelaren i fråga hade inte haft råd till ett par fotbollsskor och hade spelat hela sin uppväxt på gatan eller på en grusplan barfota. Utan skor gjorde det alldeles för ont att skjuta vristskott och risken för allvarligt skador var för stor så man dribblade hellre hela vägen in i mål. Det enda positiva är att man får en bättre teknik men förutsättningarna för att bli fulländad var inte lika.

Ju mer jag tänkte på detta och diskuterade det med min kompis ju flera blev idéerna och tankar på hur man skulle kunna jämna ut oddsen i livet. Både på och utanför planen. Football hero är ett upplägg där vi under hösten och våren 2012/13 kommer utmana föreningar att företag att vara med i ett projekt för att skapa bättre förutsättningar i Afrika. Genom en insamling av fotbollsskor ute hos fotbollsföreningarna och införsäljning mot samarbetspartners vill vi under hösten 2013 kunna leverera fotbollsskorna på plats och göra en dokumentär kring detta på plats i Afrika.

Tanken med överskottet är att investera i en fotbollsakademi där vi både utbildar ungdomar på och utanför planen. Oavsett om man drömmer och att bli fotbollproffs, tränare, läkare eller lärare. Möjligheterna skall finnas till lyckas med sina drömmar i livet. Här hoppas vi även på att involvera samarbetsklubbar som vill utveckla spelare men även bjuda in och på sikt utveckla talanger i andra miljöer genom utbytesprogram eller lärlingsprogram. I det långa loppet hoppas vi kunna sprida detta projekt internationellt och kunna skänka mer än bara fotbollsskor till fattiga länder i Afrika. Även att starta upp flera akademier i flera länder och skapa ett nätverk mellan skolor, kontinenter, länder, föreningar och företag. Idéerna är många. För att komma förbi steg1 krävs ett hårt arbete, stort hjärta och lite stolpe in för att komma i mål med första leverans att fotbollsskor hösten 2013.

Tobias Ohlsson-Hansen
070-221 75 59
tobias.ohlsson@footballhero.seJag och Rickard pratar med varandra minst en timme varje dag. Mellan det höga och låga, drömmar och vardag så föds alltid idéer. Vi är visionärer, entreprenörer, idrottsmän och framför allt – väldigt goda vänner.

En kall kväll i slutet av februari var det precis som vanligt – skämtsamma och svävande idéer som utbyttes över telefonlinjen mellan Norge och Sverige. Rickard berättade då om en idé han hade, och plötsligt var det inte en av de där drömmarna vi sparar för framtiden, utan det blev helt solklart – det här gör vi. Nu. Football Hero föddes. Vi fortsatte att utveckla detta, och kom fram till frågan; Hur kombinerar vi grundtanken att skapa bättre förutsättningar för andra, med företagsanda och vinstintresse? Kan man göra detta till sitt levebröd? Att på heltid få hjälpa andra och samtidigt sätta mat på sitt eget bord.

Svaren växte fram och de frågor som vi ställde oss blev mer och mer självklara. Att arbeta med Football Hero och göra skillnad för människor i utsatta länder tillsammans med andra projekt i Sverige för att även göra skillnad för medmänniskorna i vårt eget land. Pengarna som projektet genererar vill vi använda till att återinvestera; dels i en fotbollsakademi men även i andra projekt, exempelvis att hjälpa idrottsklubbar att växa, skapa arbetstillfällen och ett nätverk med en perfekt mix av hungriga nytänkande företag och stora etablerade aktörer. Att bli Sveriges mest eftertraktade arbetsgivare är vårt mål. Absolut, vi tänker stort. Men det ska man göra.

Vi skall med stolthet, innovativa idéer, hunger för affärer och nya samarbeten skapa bättre förutsättningar för alla; från de utsatta fotbollstokiga barnen i Afrika till de arbetslösa men hoppfulla ungdomarna här hemma i Sverige. Från det lilla företaget som vill växa till den driftiga entreprenören som vill tjäna pengar. Vår affärsidé är att hjälpa andra människor, här på hemmaplan och utomlands, samtidigt som vi gör det till vårt arbete. Och vi vill göra det på heltid, helhjärtat och med ett stort driv. Tillsammans gör vi skillnad!
>